Finlandiya Asgari Ücret – 2023 – Mutsuzluğun Yasak Olduğu Ülke!

Finlandiya Asgari Ücret birçok Avrupa ülkesine oranla yüksek olduğu için özellikle ülkemizdeki insanların merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Finlandiya Asgari Ücret yüksek olsa da bu ücretten daha önemli olan konu ülkede haftanın 4 günü 6 saat çalışılmasıdır. Türkiye’de haftalık çalışma saatinin 40 saat ve üzeri olduğunu düşünürsek, Finlandiya haftalık çalışma saati oldukça düşüktür.

Finlandiya asgari ücret saatlik periyotta 13 Euro‘dur. Aylık periyotta ise ortalama 3000 Euro‘nun üzerinde kazanç sağlanmaktadır. Diğer yandan, Finlandiya Asgari Ücret çalışma oranı çok düşük olduğu için ülkedeki ortalama aylık gelir 4000 Euro’nun üzerindedir.

Finlandiya’da hayat standartları birçok Avrupa ülkesine oranla yüksektir. IMF‘in yayınladığı Finlandiya raporuna göre, kişi başı satın alım gücü paritesine göre Finlandiya 20. sırada yer almaktadır. Ülkenin puanı ise 50.000 seviyesindedir.

Finlandiya Asgari Ãœcret

Finlandiya Asgari Ãœcret 2023

Finlandiya asgari ücret tablosu aşağıda yer almaktadır.

Finlandiya Saatlik Kazanç13 Euro
Finlandiya Aylık Kazanç3000 Euro
Finlandiya Ortalama Kazanç4000 Euro

Finlandiya’nın geçim kaynakları arasında ilk sırada sanayi ve teknoloji yer almaktadır. Japonya Asgari Ücret konusunda da anlattığımız gibi burada çalışan insanların büyük bir kısmı sanayi ve teknoloji ile ilgili alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.

Finlandiya kalkınma planları ile sürekli olarak kendini geliştiren ülkeler arasında yer alır. Finlandiya’daki asgari ücret de kalkınma planına uygun olacak şekilde son derece yüksektir. Ülkede maaşların yüksek olması kişilerin verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamaktadır.

Ürdün Asgari Ücret için: Ürdün Asgari Ücret 2024

Finlandiya Nasıl bir Ülke?

Finlandiya, coğrafi olarak Rusya ve İskandinavya arasında yer almaktadır. Komşuları İsveç ve Rusya’ya yakın olsalar da kimliklerini büyük oranda korumayı başarmışlardır.

***

Fince de aynı Türkçe gibi Ural Altay dil ailesine mensuptur. Türklerle akraba olup olmadıkları da sürekli tartışılmaktadır.

***

Finlandiyalılar kendi ülkelerine Suomi yani Bataklıklar Ülkesi adını vermektedir. Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı da Finlandiyalıları anlatmaktadır.

***

Eğitim sistemleri oldukça gelişmiş olmakla birlikte mutlulukta devlet güvencesi altındadır. Ülkede trafik cezaları kişilerin kazancına oranla belirlenmektedir. Nokia’nın yöneticisine yıllık geliri yüksek olduğu için 90 bin Euro trafik cezası kesilmiştir.

***

Ülkede Sauna kültürü o kadar yaygındır ki ülkede 2 milyonun üzerinde küçük çaplı sauna bulunmaktadır. Başkenti Helsinki olmakla birlikte dünyanın en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır.

Finlandiya İsveç Sınırı
Finlandiya İsveç Sınırı

Finlandiya – İsveç sınırı arasında kayalıklar bulunmakta ve bu yüzden de kayalıklarda çok fazla gemi kazası olmuştur. Bunun için Finlandiya bir deniz feneri inşa etmiş fakat fener İsveç topraklarına yapılmıştı. İki ülke kendi arasında anlaşarak sadece fenerin olduğu alan Finlandiya’ya kalmıştır.

Finlandiya Başbakanı

Finlandiya’nın mevcut Başbakanı Sanna Marin’dir ve 2019 yılından bu yana ülkeyi yönetmektedir. Sanna Marin’in geçtiğimiz günlerde katıldığı bir festivalde giydiği kıyafetler hiç bir ülkede tartışılmazken ülkemizde haber konusu olmuştur.

Sanna Marin
Sanna Marin

Finlandiya Ev Kiraları

Finlandiya ev kiraları burada yaşamak isteyen kişilerin araştırdığı konular arasında yer alır. Finlandiya’da ev fiyatları kişilere pahalı gelebilir fakat burada insanların gelirlerinin ortalamanın üzerinde olduğunun unutulmaması gerekir. Bunun yanında çoğu insan asgari ücretin üzerinde maaşlar aldığı için kira fiyatları ciddi giderler arasında yer almamaktadır.

Finlandiya’nın şehir merkezinde yer alan bölgelerde bulunan tek odalı evler yaklaşık 700€ civarındadır. Yine şehir merkezine yakın yerlerde bulunan üç odalı daha geniş yapıda olan evler ise yaklaşık olarak 1000€ ile 1200€ arasında değişiklik gösterir.

Finlandiya’da En Çok Para Kazandıran Meslekler

Finlandiya’da en çok para kazandıran meslekleri aşağıda sizler için listeledik;

  • Lojistik Direktörü
  • Yayınevi Müdürü
  • Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı
  • Pazarlama Direktörü
  • Genel Müdür
  • ÇaÄŸrı Merkezi Direktörü
  • Åžube Müdürü
  • Mali Ãœst Düzey Yönetici
  • Nakliye, Lojistik Ä°ÅŸleri ve Pilot taşımacılığı
  • Teknik Direktör
  • Satış Ofis Müdürü
  • Hukuk Departmanı gibi mesleklerdir.

Finlandiya Pahalı mı?

Finlandiya yaşam maliyetleri düşük olduğu için burada yaşamak oldukça kolaydır. Finlandiya, yaşam kalitesinin yüksek olması, sanayisinin gelişmiş olması, teknolojisi, iş olanakları, tarımsal anlamdaki ihtiyaçları ile uygun fiyatlı bir ülke olarak dikkat çeker.

Ülkede resmi çalışma haftada 4 gün olarak belirlenmiştir. Bu sayede insanlar 3 gün boyunca tatil yapabilirler. Avrupa ve diğer ülkeler ile kıyaslandığında Finlandiya yaşamak için oldukça iyi bir ülkedir. Asgari ücret koşulları 2020 yılında değiştikten sonra vatandaşlar arasındaki gelir farkı da minimuma inmiştir.

Finlandiya’da Ne İş Yapılabilir?

Finlandiya’ya ilk defa gidecek olan kişilerin yapabileceği pek çok meslek çeşidi bulunur.

  • Cankurtaran
  • MaÄŸaza yardımcısı
  • Kasiyer
  • Benzin Ä°stasyon Görevlisi
  • Bakıcı
  • KiÅŸisel Asistan
  • Bakıcı tıbbı ve sosyal bakım
  • Otel iÅŸletmeciliÄŸi gibi çeÅŸitli meslekler yapılabilir.

Finlandiya’da Ekmek Fiyatı

Finlandiya’da alım gücü son derece yüksek olduğu için market alışverişleri de kolay bir şekilde yapılabilir. Burada beyaz ekmek 2 €olarak belirlenmiştir.

Finlandiya Türkleri sever mi?

Finlandiyalıların kullandığı dil ile Türkçe aynı dil ailesinden gelmektedir. Bu yüzden de Finlandiya ile Türkler arasında bir akrabalık olup olmadığı yıllardır tartışılmaktadır. Diğer yandan, Finliler ülkemize turizm kapsamında sıklıkla gelmektedir. Bu yüzden de ülkemizi tanımakta ve diğer ülkelere ve milletlere oranla ülkemize daha sıcak yaklaşmaktadır.

Yorum yazın

E-Posta Adresiniz Paylaşılmayacaktır işaretli alanlar zorunludur *